Borstel de schil van de aardappelen schoon, kook ze 20 minuten, giet ze af en laat ze uitdampen. Pel de aardappelen, snijd ze in plakken van 1/2 cm dik en zet ze even weg. (Magnetron: (schil inprikken!) 8 minuten, maximaal 800 Watt). Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper deze. Halveer de paprika en de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Fruit deze ingrediënten in hete olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul in ongeveer 5 minuten. Meng de rozijnen, peper, zout en paprikapoeder erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de helft van de olijven en schep ze, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree door het gehaktmengsel. Voeg eventueel wat van het tomatensap toe. Schik de helft van de aardappelplakjes in de ingevette ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en leg daarop de rest van de aardappelplakjes. Strooi de geraspte kaas erover. Zet het gerecht in het midden van de oven ca. 25 minuten. Garneer de schotel met de rest van de olijven en presenteer er een groene salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |